Skip to main content

Umak od pečenog povrća

Ovaj namaz je idealan za iskoristiti povrće koje nam je ostalo od roštilja ili pečenja. No možemo i na gril tavi pripremiti povrće baš za ovaj prekrasni namaz koji se može na nebrojeno načina iskoristiti kako nadopuna jelima.

Dobro ga je imati u hladnjaku za iznenadne napade gladi ili brzinski snack u kombinaciji sa krekerima uz čašu vina.

umak_od_pecenog_povrca_brekalicious

Sastojci:

  • 2 pečene crvene rog paprike
  • 1 manji pečeni patliđan
  • 1 manja pečena tikvica
  • 1 manji pečeni luk
  • 1 žličica svijetlog miso umaka
  • 2 pečena češnja češnjaka
  • 4 polovice suhe rajčice
  • 4 žlice sirovih suncokretovih sjemenki
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • malo soli i limuna po ukusu
  • začini po ukusu

Priprema:

Sve sastojke ubacimo u blender i blendamo par minuta do lijepe glatke strukture. Ukoliko je potrebno dodamo još malo ulja.

Namaz prebacimo u staklenku koja nam dobro zatvorena može stajati desetak dana u hladnjaku. Ako izdrži.

Napomena:

Namaz je najbolje probati i dodati začine ukoliko želimo nadopuniti okus. Ukoliko nemamo miso možemo ga izostaviti, no time gubimo benefit fermentiranog za naš organizam. Ako imate tamni miso stavite ga duplo u manjoj količini.