Umak od pečenog povrća
Ovaj namaz je idealan za iskoristiti povrće koje nam je ostalo od roštilja ili pečenja. No možemo i na gril tavi pripremiti povrće baš za ovaj prekrasni namaz koji se može na nebrojeno načina iskoristiti kako nadopuna jelima.
Dobro ga je imati u hladnjaku za iznenadne napade gladi ili brzinski snack u kombinaciji sa krekerima uz čašu vina.
Sastojci:
- 2 pečene crvene rog paprike
- 1 manji pečeni patliđan
- 1 manja pečena tikvica
- 1 manji pečeni luk
- 1 žličica svijetlog miso umaka
- 2 pečena češnja češnjaka
- 4 polovice suhe rajčice
- 4 žlice sirovih suncokretovih sjemenki
- 4 žlice maslinovog ulja
- malo soli i limuna po ukusu
- začini po ukusu
Priprema:
Sve sastojke ubacimo u blender i blendamo par minuta do lijepe glatke strukture. Ukoliko je potrebno dodamo još malo ulja.
Namaz prebacimo u staklenku koja nam dobro zatvorena može stajati desetak dana u hladnjaku. Ako izdrži.
Napomena:
Namaz je najbolje probati i dodati začine ukoliko želimo nadopuniti okus. Ukoliko nemamo miso možemo ga izostaviti, no time gubimo benefit fermentiranog za naš organizam. Ako imate tamni miso stavite ga duplo u manjoj količini.