Zapečena tikvica i patliđan
Ovo je jedno od onih super brzinskih jela koje možemo napraviti u doslovno par minuta, a toliko je ukusno i zasitno da uz jednu lijepu sezonsku salatu čini savršen uravnoteženi obrok.

Sastojci:
- 2 veće žute ili zelene tikvice
- 2 manja patliđana ili jedan veći
- 2,5 dcl sojinog vrhnja
- 200 g svježeg mekog tofua
- 1 žlica gomashia
- 1/2 male žličice češnjaka u prahu
- 1/4 male žličice dimljene crvene paprike



Postupak:
Uključimo pećnicu na 200*C. Na mandolini izrežemo tikvice i patliđan na 2mm. Sve druge sastojke ubacimo u blender i blendamo do kremaste strukture koju prelijemo preko tikvica i patliđana i pažljivo izmiješamo.
U lagano nauljen pekač posložimo ravnomjerno kolutove tikvica i patliđana. Po vrhu pospemo suhim mediteranskim začinima i pinjolama te stavimo peći na 15-20 minuta.
Gotovo jelo po želji možemo posuti veganskim parmezanom.
