Zapečeni grah
Ovo je jedan od onih obroka koji se pripremaju super brzo, a prekrasnog su punog okusa. Idealan je za hladnije mjesece u godini, praktičan za take out lunch te za pohranu u hladnjaku na nekoliko dana. Ukratko kako ja volim reći da za nekoliko minuta pripreme dobijemo jelo za koje ne vrijedi pravilo koliko uložiš, toliko dobiješ. Preporučam probati 🙂
Sastojci:
- 1 limenka organskog canellini graha
- 1 staklenka umaka rajčice s bosiljkom
- 1 šalica izrezane na kockice butternut tikve
- 170g vege hrenovki ili kobasica
- 1 mali poriluk izrezan na kolutiće
- 1 žlica pesta od rajčice
- 1 žlica dimljenog shoyu umaka
- 1 mala žličica češnjaka u prahu
- ¼ male žličice dimljene paprike
- ¼ male žličice soli
- 1 žlica ribanog veganskog sira za posip po želji
- suho začinsko bilje za posip po želji
- kokosovo ulje za premaz kalupa
Priprema:
Uključimo pećnicu na 190*C.
Pripremimo povrće i sve namirnice izmiješamo u jednoj većoj posudi.
Pripremimo kalup za pečenje u koji ćemo isuti izmiješani grah sa povrćem i začinima.
Nakon 30 minuta grah bi trebao biti zapečen i nakon što se malo prohladi, spreman za konzumaciju.