Skip to main content

Zapečeni grah

Ovo je jedan od onih obroka koji se pripremaju super brzo, a prekrasnog su punog okusa. Idealan je za hladnije mjesece u godini, praktičan za take out lunch te za pohranu u hladnjaku na nekoliko dana. Ukratko kako ja volim reći da za nekoliko minuta pripreme dobijemo jelo za koje ne vrijedi pravilo koliko uložiš, toliko dobiješ. Preporučam probati 🙂

Sastojci:

  • 1 limenka organskog canellini graha
  • 1 staklenka umaka rajčice s bosiljkom
  • 1 šalica izrezane na kockice butternut tikve
  • 170g vege hrenovki ili kobasica
  • 1 mali poriluk izrezan na kolutiće
  • 1 žlica pesta od rajčice
  • 1 žlica dimljenog shoyu umaka
  • 1 mala žličica češnjaka u prahu
  • ¼ male žličice dimljene paprike
  • ¼ male žličice soli
  • 1 žlica ribanog veganskog sira za posip po želji
  • suho začinsko bilje za posip po želji
  • kokosovo ulje za premaz kalupa

Priprema:

Uključimo pećnicu na 190*C.

Pripremimo povrće i sve namirnice izmiješamo u jednoj većoj posudi.

Pripremimo kalup za pečenje u koji ćemo isuti izmiješani grah sa povrćem i začinima.

Nakon 30 minuta grah bi trebao biti zapečen i nakon što se malo prohladi, spreman za konzumaciju.

brekalicious_zapeceni_grah_postupak_3