Skip to main content

Banana kruh


Najviše volimo kolače koji se rade u jednoj zdjeli i jednostavni su i brzo gotovi. Ovo je jedan takav prekrasan mirisan banana kruh koji je toliko nutritivno snažan da će nam biti i odličan doručak ili međuobrok. Naravno, uz šalicu omiljenog čaja ili kave.

banana_kruh_brekalicious_vegan

Sastojci

  • 1 šalica heljde
  • ½ šalice badema
  • ½ šalice lješnjaka
  • 2 žlice tapioca brašna
  • 2 žlice lanenih sjemenki
  • 1 mala žličica praška za pecivo bez aluminija
  • ½ male žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • ½ male žličice mljevenog kardamona
  • ½ male žličice čistog vanilija praha
  • 5 žlica komadića sirovog kakaa
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 žlica kikiriki maslaca
  • 3 jako zrele banana
  • 1 dcl soka od jabuke
  • ½ šalice agavinog slada
  • 1 žlica sirovog kakaa za posip gotovog kolača

Postupak:

Uključimo pećnicu na 190*C.

Banane, kikiriki maslac, kokosovo ulje, agavin slad, sok od jabuke i sol povežemo u kremu štapnim mikserom.

Heljdu, bademe, lješnjake i lan sameljemo u brašno i dodamo smjesi od banana. Dodamo tapioca brašno, prašak za pecivo, soda bikarbonu, vaniliju i kardamon i sve promiješamo u kompaktnu smjesu. Zadnje dodamo komadiće sirovog kakaa i još jednom sve skupa promiješamo i izlijemo u nauljeni i papirom obloženi kalup za kruh.

 Stavimo ga peći 35 minuta. Dok se biskvit peče imajmo ga na oku kako ne bi izgorio. Ukoliko primijetimo da je počeo zagarati možemo ga lagano prakriti folijom. Biskvit je gotov kada nam čačkalica izađe lijepa suha pa ako je potrebno produžimo pečenje još koju minutu. Pečeni biskvit ostavimo malo u kalupu te ga napola ohlađenog pažljivo izvadimo i pospemo sirovim kakaom u prahu.