Keksi Prekrasnjaci
Odlični keksići, pripremljeni brzinom u jednoj zdjeli biti će sjajni pratioci svakoj kavici ili čaju.
Slatki i hruskavi nestaju još brže nego što smo ih pripremili. Uz činjenicu da su bez šećera i da je hladno prešano ekstra djevičansko kokosovo ulje masnoća koju smo upotrijebili pri izradi ovih keksića, ostajemo zadovoljni znajući da smo svom organizmu pružili najbolje.
Sastojci:
- 1/2 šalice brašna od lješnjaka
- 1/2 šalice brašna od indijskih oraščića
- 1/2 šalice kokosovog brašna
- 2 žlice zlatnih lanenih sjemenki
- 1 žlica bijelih chia sjemenki
- 3 žlice kakao komadića
- 1/4 šalice hladno prešanog kokosovog ulja
- 1/4 šalice agavinog slada
Postupak:
Lješnjake, indijske oraščiće, lan i chia sjemenke sameljemo u brašno. U jednoj posudi pomiješamo sve sastojke osim kakao komadića koje dodajemo na kraju kada već imamo povezanu strukturu tijesta u jednu kuglu.
Na veliki pleh slažemo male loptice koje ćemo pritisuti vilicom tako da otiskom koji je vilica ostavila iza sebe oblikujemo keksić.
Pleh sa keksićima stavljamo u zagrijanu pećnicu na 180*C/10-12 minuta.
Obavezno ih imajte na oku da ne izgore.
Napomena:
Keksići su skloni pokupiti vlagu na sebe i omekaniti te ukoliko vam to nije cilj svakako ih odmah čim se ohlade zatvorite u kutiju sa hermetičkim poklopcem.
Ovaj recept dostatan je za jedan pleh keksića te sukladno tome povećavajte i smanjujte sastojke ovisno o količini koju želite.
Imajte na umu da uvijek koristite najkvalitetnije organske namirnice.