Skip to main content

Mrvičasta pita

Bezvremenski desert. Uvijek je jednako prekrasan i uvijek baš savršeno sjedne da zaokruži cjelinu jednog obroka ili opet savršeno nadopuni šalicu čaja ili kave.

mrvicasta_pita_brekalicious

Tijesto:

  • 1 ½ šalica heljdinog brašna
  • ½ šalice kokosovog brašna
  • ½ šalice quinoa brašna
  • ½ šalica tapioka brašna
  • 1/4 šalice agavinog slada
  • ½ male žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2/3 šalice kokosovog ulja

Nadjev:

  • 500 g borovnica
  • 2 žlice tapioke
  • 1 žlica mljevenih lanenih sjemenki
  • 2 žlice agavinog slada

Priprema:

Sva brašna pomiješamo, prašak za pecivo, sol te na kraju dodamo agavin slad i kokosovo ulje.

Dvije trećine smjese utisnemo u kalup za pečenje, a na njega izlijemo pomiješane sve sastojke za nadjev.

Trećinu tijesta koje nam je ostalo izmrvimo prstima i pospemo po nadjevu.

Lagano pritisnemo sve prstima i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180*C/20-30 minuta.

Provjeravajte pitu svako malo i ukoliko primijetite da zagara po vrhu pokrijte ju sa lagano sa folijom da ne izgori.

Kada je gotova ostavimo ju da se malo ohladi te ju onda režemo u željene oblike.

Odlično se slaže sa sladoledom ili kremom od vanilije.

Leave a Reply