Mrvičasta pita
Bezvremenski desert. Uvijek je jednako prekrasan i uvijek baš savršeno sjedne da zaokruži cjelinu jednog obroka ili opet savršeno nadopuni šalicu čaja ili kave.
Tijesto:
- 1 ½ šalica heljdinog brašna
- ½ šalice kokosovog brašna
- ½ šalice quinoa brašna
- ½ šalica tapioka brašna
- 1/4 šalice agavinog slada
- ½ male žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2/3 šalice kokosovog ulja
Nadjev:
- 500 g borovnica
- 2 žlice tapioke
- 1 žlica mljevenih lanenih sjemenki
- 2 žlice agavinog slada
Priprema:
Sva brašna pomiješamo, prašak za pecivo, sol te na kraju dodamo agavin slad i kokosovo ulje.
Dvije trećine smjese utisnemo u kalup za pečenje, a na njega izlijemo pomiješane sve sastojke za nadjev.
Trećinu tijesta koje nam je ostalo izmrvimo prstima i pospemo po nadjevu.
Lagano pritisnemo sve prstima i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180*C/20-30 minuta.
Provjeravajte pitu svako malo i ukoliko primijetite da zagara po vrhu pokrijte ju sa lagano sa folijom da ne izgori.
Kada je gotova ostavimo ju da se malo ohladi te ju onda režemo u željene oblike.
Odlično se slaže sa sladoledom ili kremom od vanilije.