Rolada “na brzaka”
Ova rolada je nešto totalno sjajno! Uz vjernu pomoć multipraktika u svojoj je izradi krajnje nezahtjevna i toliko brza da u roku od dvadeset minuta možete jesti svoj slatkiš. Odlična je za svaku prigodu gdje u neko kratko vrijeme morate izmisliti nešto slatko za jelovnik.
Sastojci za koru:
- 1 šalica ekspandirane quinoe (quinoa puffs)
- ½ šalice zobenih velikih pahuljica
- ½ šalice kokosovog brašna
- ¼ šalice paste od datulja
- 4 žlice bademovog mlijeka
- 1 žlica hladno prešanog kokosovog ulja
- par zrna soli
Sastojci za kremu:
- 3 žlice sirovog kakaa
- 4-5 žlica bademovog mlijeka
- ½ šalice paste od datulja
- 1 žlica bademovog maslaca
- 1 žlica hladno prešanog kokosovog ulja
- 1 žlica javorovog sirupa
- ¼ male žlice čistog vanilija praha
- par zrna soli
Za posip:
- kokosovo brašno
- bijeli sezam
Postupak:
U multipraktiku sameljemo quinoa puff i zobene pahuljice. Quinou ne sameljemo do kraja, ostavimo dijelove loptica da budu vidljive u strukturi kore.
Dodamo kokosovo brašno i ponovno zavrtimo kratko multipraktik.
Ostatak sastojaka dodamo i zajedno izmiješamo.
Gotovu koru prebacimo na podlogu na kojoj ćemo raditi roladu.
Prvo je utisnemo rukama te razvijačem za tijesto razvučeno do željene veličine i debljine.
Za kremu stavimo sve sastojke u multipraktik i pustimo da se sastojci povežu u lijepu mazivu kremu.
Ukoliko je potrebno dodati tekućine dodajete još jednu žlicu bademovog mlijeka.
Gotovu kremu premažemo po kori i pažljivo zarolamo. Ostacima kreme iz multipraktika premažemo vanjski koru rolade i to tek toliko da se kokosovo brašno i sezam mogu zalijepiti.
Rolada se može odmah rezati ukoliko ste nestrpljivi. Malo je mekana, ali zadržava formu rolade. Idealno ju je odložiti u zamrzivač na 10-15 minuta ili ostaviti koji sat u hladnjaku pa rezati na ploške u debljini po želji.