Skip to main content

Rolada “na brzaka”

Ova rolada je nešto totalno sjajno! Uz vjernu pomoć multipraktika u svojoj je izradi krajnje nezahtjevna i toliko brza da u roku od dvadeset minuta možete jesti svoj slatkiš. Odlična je za svaku prigodu gdje u neko kratko vrijeme morate izmisliti nešto slatko za jelovnik.

rolada_brekalicious

Sastojci za koru:

  • 1 šalica ekspandirane quinoe (quinoa puffs)
  • ½ šalice zobenih velikih pahuljica
  • ½ šalice kokosovog brašna
  • ¼ šalice paste od datulja
  • 4 žlice bademovog mlijeka
  • 1 žlica hladno prešanog kokosovog ulja
  • par zrna soli

Sastojci za kremu:

  • 3 žlice sirovog kakaa
  • 4-5 žlica bademovog mlijeka
  • ½ šalice paste od datulja
  • 1 žlica bademovog maslaca
  • 1 žlica hladno prešanog kokosovog ulja
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • ¼ male žlice čistog vanilija praha
  • par zrna soli

Za posip:

  • kokosovo brašno
  • bijeli sezam
rolada_brekalicious_priprema
rolada_brekalicious_priprema_2
rolada_brekalicious_priprema_3

Postupak:

U multipraktiku sameljemo quinoa puff i zobene pahuljice. Quinou ne sameljemo do kraja, ostavimo dijelove loptica da budu vidljive u strukturi kore.

Dodamo kokosovo brašno i ponovno zavrtimo kratko multipraktik.

Ostatak sastojaka dodamo i zajedno izmiješamo.

Gotovu koru prebacimo na podlogu na kojoj ćemo raditi roladu.

Prvo je utisnemo rukama te razvijačem za tijesto razvučeno do željene veličine i debljine.

Za kremu stavimo sve sastojke u multipraktik i pustimo da se sastojci povežu u lijepu mazivu kremu.

Ukoliko je potrebno dodati tekućine dodajete još jednu žlicu bademovog mlijeka.

Gotovu kremu premažemo po kori i pažljivo zarolamo. Ostacima kreme iz multipraktika premažemo vanjski koru rolade i to tek toliko da se kokosovo brašno i sezam mogu zalijepiti.

Rolada se može odmah rezati ukoliko ste nestrpljivi. Malo je mekana, ali zadržava formu rolade. Idealno ju je odložiti u zamrzivač na 10-15 minuta ili ostaviti koji sat u hladnjaku pa rezati na ploške u debljini po želji.

rolada_brekalicious_priprema_4