Šljivaste kocke
U sezoni šljiva ovo je jedan prekrasan biskvitni desert koji nikako nemojte zaobići. Iznimno je jednostavan u izradi, a bogatstvom okusa kojim dominira snaga lješnjaka i slatkoća šljive nitko ne može ostati ravnodušan.
Sastojci:
- 1/2 šalice heljde
- 1/2 šalice lješnjaka
- 1/2 šalice quinoe
- 1/2 šalice zobenih pahuljica
- 2 žlice tapioka brašna
- 2 žlice bijelih chia sjemenki
- 3 žlice ekstra djevičanskg kokosovog ulja
- 1/2 šalice sirupa od datulja
- 1 žličica praška za pecivo
- malo soli
- malo vode
- šljiva onoliko koliko nam polovica treba da svaka kocka ima po jednu polovicu šljive na vrhu
Priprema:
Heljdu, lješnjake, zobene pahuljice i quinou samljemo u brašno. Dodamo tapioku i cijele chia sjemenke te sol i prašak za pecivo. Sve izmiješamo te dodamo sirup od datulja i kokosovo ulje. Ukoliko je potrebno dodamo malo vode. Smjesa bi trebala biti malo gušća.
Izlijemo smjesu u kalup u kojem pečemo kolač i na vrh složimo polovice očišćenih šljiva imajući na umu na unutarnji dio šljive okrenemo prema gore. Sa žlicu dvije sirupa od datulja prelijemo šljive i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 190*C/20 minuta.
Napomena:
Pečeni kolač možemo po želji posuti baobabom ili rižinim sladom u prahu ukoliko želimo izbjeći šećer.