Sirasti omlet
Obrok koji možete napraviti brzinski od ostataka mozzarelle. Ukusan je i zasitan, a jednako dobro može se uklopiti i kao billo koji odbrok u danu, a i kombinacije nadjeva su neograničene.
Sastojci:
- 200 g veganske mozzarelle
- 100 ml vode
- 1 žlica konopljinih sjemenki
- 3 žlice slanutkovog brašna
- 1 žlica prehrambenog kvasca
- ½ žličice praška za pecivo
- ¼ žličice kurkume
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice luka u prahu
- ¼ žličice crne soli
- ¼ žličice himalajske soli
- Bijeli papar
Postupak:
Sve sastojke pomiješati skupa u blenderu do kremaste strukture. Na velikoj tavi s neprijanjajućim dnom izliti smjesu za omlet i pomoću žlice raširiti po površini tave te peći omolet cca 2-3 minute sa svake strane. Pečeni omlet staviti na tanjur, na polovicu složiti nadjev po želji i preklopiti. U mom nadjevu je vegansko kiselo vrhnje, rezana rimska salata, mladi luk i rajčica.