Raw francuska salata
Ukoliko želite jednu zdraviju varijantu salate koje je tradicionalno prisutna na stolovima kroz vrijeme blagdana ovo je recept koji tražite.
Gotova u manje od pola sata ova salata će vam ili biti sjajna alternativa francuskoj ili pak jedna nova divotica koju ćete pripremati u svojoj kuhini.
Zatvorena u posudi u hladnjaku može stajati nekoliko dana.
Sastojci:
- 1 veća mrkva
- 1 koraba
- 1 stapka celera
- 4 mala kisela krastavca
Sastojci za majonezu:
- 1 zreli mango
- 1/2 zrelog manga
- 1 mala žličica limunovog soka
- 1 mala žličica raw jabučnog octa
- 1/4 male žličice soli
- 1/2 male žličice svijetlog misa
- crnni papar po ukusu
Priprema:
Sve povrće operemo i očistimo.Na male kockice izrežemo korabu, mrkvu i celer. Kisele krastavce ocijedimo iz stakelnke i izrežemo na male komadiće.
Očišćenu polovicu avokada i očišćeni mango stavimo u najmanju posudu multipraktika dodamo sol, papar, limun i raw jabučni ocat.
U nekoliko trenutaka dobiti ćemo prekrasnu kremastu strukturu koju ćemo umiješati u kockice povrća i dobiti našu salaticu.
Probamo okus i eventualno korigiramo začinima po želji.
Kroz okus majoneze provlači se slatkasta nota manga. Meni osobno ne smeta, dapače daje mi posebni doživljaj ovoj salati.