Skip to main content

Mozzarella

U priči veganskih sireva mozzarella je svakako jedna prekrasna priča koju nemojte propustiti napraviti. Brza i jednostavna za pripremu, izdašna i ukusna pri serviranju, a svaki tanjur će uz rajčicu, bosiljak i malo maslinova ulja, učiniti neodoljivo privlačnim.

veganski_sir_mozzarella

Sastojci:

  • 200 g indijskih oraščića
  • 2 žlice psyllium praha + 350 ml vode
  • 3 žlice jestivog kvasca
  • Sok limuna
  • 1 žličica nepasteriziranog svijetlog misa

Priprema:

Namočiti indijske oraščiće barem četiri sata. Ocijediti i isprati. Psyllium prah i vodu izmiješati i ostaviti sat vremena da odstoji. U blenderu izmiješati sve sastojke do kremaste strukture. Mozzarellu staviti u prozirnu foliju i oblikovati više manjih ili jednu veću lopticu. Ostaviti zamotano u foliji u hladnjaku barem dva sata.

Poslužiti uz rajčicu i bosiljak uz maslinovo ulje kao caprese salatu.

veganski_sir_mozzarella_1
veganski_sir_mozzarella_2