Mozzarella
U priči veganskih sireva mozzarella je svakako jedna prekrasna priča koju nemojte propustiti napraviti. Brza i jednostavna za pripremu, izdašna i ukusna pri serviranju, a svaki tanjur će uz rajčicu, bosiljak i malo maslinova ulja, učiniti neodoljivo privlačnim.
![veganski_sir_mozzarella](https://brekalicious.hr/wp-content/uploads/2023/06/veganski_sir_mozzarella.png)
Sastojci:
- 200 g indijskih oraščića
- 2 žlice psyllium praha + 350 ml vode
- 3 žlice jestivog kvasca
- Sok limuna
- 1 žličica nepasteriziranog svijetlog misa
Priprema:
Namočiti indijske oraščiće barem četiri sata. Ocijediti i isprati. Psyllium prah i vodu izmiješati i ostaviti sat vremena da odstoji. U blenderu izmiješati sve sastojke do kremaste strukture. Mozzarellu staviti u prozirnu foliju i oblikovati više manjih ili jednu veću lopticu. Ostaviti zamotano u foliji u hladnjaku barem dva sata.
Poslužiti uz rajčicu i bosiljak uz maslinovo ulje kao caprese salatu.
![veganski_sir_mozzarella_1](https://brekalicious.hr/wp-content/uploads/2023/06/veganski_sir_mozzarella_1.png)
![veganski_sir_mozzarella_2](https://brekalicious.hr/wp-content/uploads/2023/06/veganski_sir_mozzarella_2.png)