Veganska Ricotta
Toliko jednostavna i nezahtjevna, a toliko ukusna i zasitna – veganska ricotta. Toliko je puno različitih receptića za ovu vegansku inačicu poznatog talijanskog sira, no ovaj moj je nastao jednog jutra u totalnoj žurbi i zapravo bila je to ljubav na prvi zalogaj kojoj sam ostala vjerna. Oduševilo me kako sam u par minuta bez ikakve priprema napravila fini sirić koji može krasno nadopuniti gotovo svako jelo. Odličan je zapečan kao dio punjenja te kao dio salate ili namaz na krekeru ili prepečenom kruhu.
Sastojci:
- 100g sviježeg mekog tofua
- 1/4 šalice badema
- 3 žlice nutritivnog kvasca
- 1 žlica veganskog parmezana
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica soka od limuna
- 1/4 male žličica soli
- 1/2 male žličice češnjaka u prahu
Priprema:
U jednoj posudi izmrvimo vilicom tofu te dodamo mljevene bademe, nutritivni kvasac, maslinovo ulje, limunov sok, sol i češnjak u prahu.
Vilicom usitnjavamo i povezujemo sastojke.
Možete dodati limuna ili soli po ukusu.
Sir je spreman za konzumaciju.
Može u hladnjaku odstajati zatvoren u staklenci nekoliko dana.