Juha od graška
Juha koja možemo servirati kao uobičajeno predjelo ili uz šnitu kvalitenog domaćeg kruha preoblikovati u samostalni okrepljujući obrok. Izrazito je lagana za pripremu, a namirnice kao miso, umeboshi i kuzu čine ju pravom hranom za naš organizam.

Sastojci:
- 1 veća mrkva
- 1 srednje veliki bijeli krumpir
- 1 mala ljutika
- 1 žlica extra djevičanskog kokosovog ulja
- 1 žličica soli
- 1 žličice dimljene crvene paprike
- 1 žličica zrnete
- 1/4 žlice piment chilli pahuljica
- 1 – 1,5l filtriranevode
- na kraju dodati;
- 1,5 dcl vode
- 1 žlica svijetle miso paste
- 1 žličica umeboshi octa
- 1 žlica kuza
- 1 šalica kuhanog graška
Postupak:
Mrkvu, ljutiku i krumpir izrezati na kockice, staviti u lonac zajedno s kokosovim uljem i dinstati nekoliko minuta. Zatim dodati papriku i nastaviti dinstati, a kad sve lijepo zamiriši dodati vodu, sol, zrnetu i chili. Poklopiti i ostaviti kuhati. Nakon što prokuha smanjiti plin i nastaviti kuhati 40tak minuta.
Za to vrijeme razmutiti u 1 dcl vode miso, umeboshi ocat i kuzu, koje ćemo umiješati na samom kraju kuhanja, no prije toga iz variva je potrebno izvaditi kombu algu. Sve zajedno dobro promiješati, odmah ugasiti plin i dodati grašak.
Nakon što smo dodali grašak još jednom promiješati juhu te ostaviti poklopljeno desetak minuta prije serviranja.